Te hoge snelheid in woonwijk meest gemeld probleem

Te hoge snelheid in woonwijk meest gemeld probleem

Naar schatting wordt een derde van de dodelijke ongevallen direct of indirect veroorzaakt door een te hoge snelheid. Te hard rijden is dus een belangrijke veroorzaker van verkeersongevallen. Om de impact op de remweg van een auto aan te tonen organiseerde VVN Remwegdemo’s. Het doel van de demo? Lees hier het hele artikel.

Samen in actie
De VVN Remwegdemo maakt deel uit van ruim 900 VVN Buurtacties die zij jaarlijks organiseren. Samen met andere organisaties komen zij in actie voor een veiligere buurt. Ook Meetel werkt iedere dag aan veiligere verkeerssituaties. Met onze snelheidsdisplays wordt het inzicht in het gedrag van verkeersdeelnemers binnen een gemeente vergroot.

Ook onderzoek doen naar de verkeerssituatie binnen jouw gemeente? Meetel heeft een totaalpakket ontwikkeld om op iedere gewenste locatie binnen de gemeente te profiteren van de inzet van mechanische tellers. Ook voeren wij verkeerstellingen uit en kan elk onderzoek op afstand worden gevolgd met ‘de Meeteller’. Meer weten? www.meetel.nl.