Meetel verkeerstellingen in Afrika

Verkeerstellingen Afrika

Vandaag gaat een bijzonder project van start: in samenwerking met MTBS gaat Meetel verkeerstellingen uitvoeren in Monrovia, gelegen in Liberia in Afrika.

Joost, directeur van Meetel: ‘Voor deze mooie nieuwe opdracht zijn we benaderd door MTBS. Wij leveren de camera’s, MTBS installeert het daar op locatie en wij doen de analyse.’

De meting wordt op drie locaties in Monrovia uitgevoerd, zie hiervoor de kaart van de stad. Bij ieder oranje gekleurd bolletje wordt er een verkeerstelling gedaan waarmee een zo nauwkeurig mogelijke schatting van het aantal voertuigen per dag(deel) kan worden gemaakt. Door de meting wordt ook het type voertuig zichtbaar en de distributie van verkeersdrukte inzichtelijk gemaakt.

Verkeerstellingen op kaart van de stad Monrovia

Lokale verkeerssituatie
Het slechte wegdek, geen wegmarkering, kleine voertuigen tussen het vrachtverkeer… het kan chaotisch zijn in Monrovia. Deze situaties zorgen ervoor dat er op bepaalde locaties grote verkeersopstoppingen zijn. De drukke plekken moeten (opnieuw) in kaart worden gebracht. In 2009 heeft er ook een professionele verkeerstelling plaatsgevonden: in die tijd werden er tussen de 40.000 en 60.000 voertuigen per dag geteld.

Het onderzoek gaat plaatsvinden vanaf 27 oktober 2022

Monrovia, gelegen in Liberia in Afrika