Het Nationaal VVN Verkeersexamen bestaat 90 jaar

Verkeersexamen 90 jaar

Dit jaar bestaat het Nationaal VVN Verkeersexamen 90 jaar: wie is er niet mee opgegroeid? Vaak is het de allereerste examen in je leven, extra spannend. Dat gevoel zal voor scholieren in de jaren ’30 niet anders zijn geweest maar het examen zelf ziet er ondertussen wel heel anders uit.

Zo kiezen steeds meer scholen om het theorie-examen digitaal af te nemen. Het voordeel is dat filmpjes heel goed werken voor kinderen die visueler zijn ingesteld. De focus ligt echt op het verkeer in plaats van begrijpend lezen. Daarna volgt het praktijkexamen. Ook dit examen wordt steeds weer verbeterd en vernieuwd. Door een leuke app te maken gaan kinderen en ouders ook echt oefenen. Dit sluit aan op hun belevingswereld.

Lees het hele artikel op de site van VVN.

Samen maken we het verkeer nog veiliger
De verkeersonderzoeken van Meetel bieden (meer) inzicht in de fietsstromen, onder andere van scholieren en we voeren verkeerstellingen op fietspaden uit. Ook kunnen we snelheidsdisplays plaatsen zodat automobilisten extra letten op hun snelheid. Meer weten? Ga naar www.meetel.nl of neem contact met ons op via info@meetel.nl.