Fietsroutes onveilig

Onveilige fietsroutes

Misschien herken je het wel. Je zit om 8.00 uur ’s ochtends in de auto en komt ogen en oren tekort. Op de weg is het druk, niet alleen met automobilisten maar ook met fietsende scholieren. De fietspaden zijn net iets te smal of er is een onveilige oversteekplaats.

Veel fietsroutes zijn helemaal niet veilig, blijkt uit onderzoek. En vooral brugklassers hebben hier last van, laat het Jeugdjournaal weten. Bekijk de video waarin scholieren vertellen over onveilige situaties.

Fietsonderzoek
Fietsroutes moeten dus veiliger worden gemaakt. Daar is vaak eerst verkeersonderzoek voor nodig. Bijvoorbeeld om met zekerheid te zeggen of een verbreding van een fietspad de juiste oplossing is of dat de snelheid op de weg moet worden aangepast, bijvoorbeeld van 50 km/u naar 30 km/u. Meetel voert verkeerstellingen uit op locaties in Nederland en België om zo meer inzicht te krijgen in het (fiets)verkeer in een bepaalde gemeente.

Meer weten over verkeersonderzoek, bijvoorbeeld rondom scholen of op een andere locatie? Neem contact met ons op via info@meetel.nl of bel naar 0343 415 000