De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen - verkeersonderzoek Meetel

In een deel van Nederland zijn de scholen vandaag weer gestart. Dit betekent ook dat het drukker is op de weg en dat er meer scholieren deelnemen aan het verkeer. Extra kwetsbaar zijn kinderen die voor de eerste keer zelfstandig naar school gaan of die een nieuwe schoolroute fietsen. Want waar en wanneer kan je het beste oversteken? Hoe houd je rekening met elkaar?

Veilig oversteken
Meetel zal in september starten met een verkeersproject in Schagen en ’t Zand. Op vier locaties wordt onderzocht of er een zebrapad moet komen. Soms voor kinderen, soms voor alle leeftijdscategorieën. Om met zekerheid te kunnen zeggen of een zebrapad de veiligste manier van oversteken is, zal Meetel onderzoeken hoeveel voetgangers per uur oversteken op deze locaties en hoeveel auto’s er in die periode passeren. Bij de voetgangers zal dan een onderscheid worden gemaakt tussen kinderen, ouderen en volwassenen.

Meer weten over verkeersonderzoek rondom scholen of op een andere locatie? Neem contact met ons op via info@meetel.nl of bel naar 0343 415 000

Campagne VVN
Om het aantal ongevallen in de eerste schoolperiode terug te dringen is Veilig Verkeer Nederland (VVN) gestart met spandoeken en posters voor de jaarlijkse campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Hiermee worden automobilisten opgeroepen om hun snelheid aan te passen.

De scholen zijn weer begonnen - verkeersonderzoek Meetel